Dresaj canin Bucuresti

A+ R A-

Articole

Iditarod – locul unde istoria a fost scrisă de atelajele canine

cainii nordici si iditarodAş avea nevoie de zeci, ba chiar sute de pagini pentru a cuprinde în cuvinte şi-n imagini vastul ţinut al Alaskăi, cu întinderile sale albe guvernate de câinii nordici, cu asprimea traseului Iditarod care a dat naştere celei mai renumite şi mai râvnite curse din istoria mushing-ului! Căci cine a parcurs vreodată cursa Iditarod, se poate considera un musher împlinit, experimentat, călit în gerurile şi piedicile de tot felul ale unui traseu de aproape 2000 de km, care leagă localitatea Willow, de lângă Anchorage, de localitatea Nome.

Citeşte mai mult...

Skijoring – mişcare şi distracţie pentru tine şi câinele tău!

Sporturi pentru caini si oameni - SkijoringIarna şi-a adus bagajul şi s-a instalat cu tot arsenalul, pentru câteva luni, pe meleagurile noastre. Mulţi ne pregătim echipementul de ski sau de snowboard şi aşteptăm deschiderea pârtiilor. În acelaşi timp cei care vor să-şi ia câinii la munte sunt un pic sceptici pentru că ar vrea şi să stea mai mult timp în companie acestora dar şi să se distreze pe pârtii sau în apropierea lor. Se pare că există o cale de mijloc, din păcate încă neexploatată cum trebuie la noi în ţară, care-ţi oferă posibilitatea să schiezi în compania câinelui tău: skijoring.

Citeşte mai mult...

Dragostea pentru caini poate sta la baza carierei tale! Cum poţi să devii musher

Mushing - Cum sa devii musherPentru că sezonul rece şi-a revendicat drepturile şi s-a instalat şi la noi în ţară, vă prezint o pasiune care, uşor uşor a luat aspectul unei meserii. Este vorba de „mushing”. Acest termen se referă, de fapt, la sportul în sine văzut şi ca metodă de transport cu ajutorul câinilor, care include atelaje. Mushing-ul este raportat la cursele de atelaje, skijoring şi pulka, „weight pulling”, etc.

Citeşte mai mult...

7 destinaţii pentru o vacanţă perfectă!

Vacanta impreuna cu cainele tauCa în fiecare an, la începutul verii, ne facem planuri de vacanţă: în funcţie de posibilităţi alegem fie concedii în ţară, locaţii pitoreşti sau mai extravagante, fie concedii în străinătate. Poate că unii membri ai familiei preferă o bălăceală în mare urmată de ore întregi de lenevit sub soarele blajin iar alţii preferă drumeţiile pe potecile munţilor sau vizitarea locaţiilor pitoreşti şi încărcate de istorie. Un lucru e sigur: câinele tău preferă să stea cu tine, oriunde te-ai duce! Şi tu îl iei cu tine de fiecare dată. Tocmai de aceea este bine să ţii cont de prezenţa lui când alegi destinaţia. Căci sunt câini care nu fac faţă efortului fizic impus de o drumeţie lungă după cum sunt câini care ar sta tolăniţi întreaga zi pe un chaise longue, sub o umbrelă. Îţi propun câteva destinaţii de vacanţă, menite să-ţi asigure câteva zile de linişte şi reculegere în compania celui mai bun prieten. Eu şi câinele meu cu siguranţă vom alege o vacanţă în vârf de munte!

Citeşte mai mult...

10 sporturi pentru tine si cainele tau!

Îți place să te distrezi alături de câinele tău în orice moment, în orice anotimp dar parcă vara cheful de joacă și buna dispoziție au valori mult mai ridicate decât în alte perioade din an. Fie că pleci cu câinele în vacanță, fie că rămâneți acasă, zilnic trebuie să vă faceți timp pentru a vă destinde. Îți aduci aminte de proverbul Mens sana in corpore sano? Trebuie să ți cont de el și să-l aplici și în cazul prietenului tău. Și pentru că există mai multe sporturi benefice pentru condiția amândurora, iată 10 dintre cele mai cunoscute.

Citeşte mai mult...

Pagina 1 din 5

Terapie asistata de animale, in premiera in Romania

Terapie asistată de animale pentru pers…

Primul proiect naţional de terapie a deţinutilor asistată de animale debutează în luna februarie 2013 în România. Prin proiectul « Un câine educat, un prieten minunat », Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Asociaţia...

Robert Caraman - avatar Robert Caraman 08 Feb 2013 Hits:50516 Proiectul "Un caine educat-Un prieten minunat"

Read more

Organizatii partenere

Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania (ANP) este institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, care face parte din institutiile publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale...

Robert Caraman - avatar Robert Caraman 08 Feb 2013 Hits:50952 Proiectul "Un caine educat-Un prieten minunat"

Read more

Despre terapia asistata de animale

Terapia şi activităţile asistate cu animale (TAAA) promovează interacţiunea pozitivă dintre om şi animal cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii umane şi facilita procesul de recuperare al persoanelor care...

Robert Caraman - avatar Robert Caraman 08 Feb 2013 Hits:53077 Proiectul "Un caine educat-Un prieten minunat"

Read more

Premiera in Romania: Terapie asistata de animale pentru persoanele private de libertate

Ringstar Club pe Facebook!

TVR1 - Arca lui Noe